Vloercoatings

Vloercoatings

Betonnen balkons die niet goed onderhouden worden raken dikwijls beschadigd. Onder invloed van weer en wind en het ontbreken van een goede bescherming, dringt het water door in het beton. Hierdoor gaat het daarin verwerkte staal roesten. Om dit tegen te gaan kan er gekozen worden voor het aanbrengen van coating of een gietvloer.

Coating

Een Coatingvloer is een 1 of 2 componenten vloer bestaand uit epoxy, Polyurethaan of acrylaat. Sommige zijn water afdunbaar en sommige zijn 100% stofvast (er verdampt niks). Eenmaal gemengd wordt door middel van rollen de coating verdeeld.

Bij bepaalde coatings is het noodzakelijk een primer aan te brengen. Het aantal lagen en de dikte wat zal worden aangebracht is afhankelijk van de gebruikstoepassing. Tevens dient er meestal voor het aanbrengen van een coating een mechanische voorbewerking plaats te vinden, zoals schuren, slijpen of stralen.Deze behandeling van de ondergrond is zeer belangrijk en bepaald voor 80% het eindresultaat. De totale dikte van een vloercoating systeem is ca. 0,1 – 1 mm. De epoxy en polyurethaan coatings zijn naadloos, oplosmiddelvrij, reukloos, slijtvast, goed chemicaliënbestendig en goed reinigbaar

Gietvloer

Een Gietvloer is een kunststofvloer welke te vergelijken is met een coatingvloer.
De gietvloer wordt echter uitgegoten en niet gerold. Door zijn dikte van 2-3 mm heeft de gietvloer een hogere stootbelasting. Het duurt dus veel langer voordat de vloer aan vervanging toe is. De expoxy gietvloer heeft in het begin een hoogglans uiterlijk en kan ook mat worden afgewerkt. Het zijn harde vloeren en geschikt voor industriële toepassingen en zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld woningen.

De polyurethaan (PU) gietvloer is een wat zachter versie welke bijvoorbeeld weer meer geschikt is voor kantoren, scholen en woningen. Gietvloeren kunnen ook worden afgewerkt met een bijvoorbeeld een instrooien (chipsvlokken) om het een meer decoratieve uitstraling te geven.

Alsemgeest Gevelwerken heeft gecertificeerde mensen voor het werken met coating en gietvloeren.

Alsemgeest Gevelwerken