Impregneren

Impregneren

Door het impregneren/hydrofoberen van een gevel worden problemen voorkomen die ontstaan door vocht en vervuiling. Impregneren betekent letterlijk het doordringen van een poreuze vaste stof (baksteen / beton etc.) met een andere stof (in dit geval het impregneer middel). Hierdoor kan de kwaliteit van een gevel langer gewaarborgd worden.

Het is van belang een goed impregneermiddel te gebruiken. Hierdoor wordt vochtindringing van buitenaf onmogelijk terwijl de dampdoorlaat-baarheid van binnen naar buiten gehandhaafd blijft.
Het impregneren van de gevel is, afhankelijk van de variant, nagenoeg onzichtbaar.

Impregneren van een doorslaande buitenmuur wordt toegepast om vochtdoorslag te vermijden. Geïmpregneerde muren voorkomen door de waterafstotende laag ook;

*Vervuiling van de gevel, vuilafstotend.
*Aantasting (erosie) door zure regen.
*Vorstschade.
*Uitbloeiing van zouten en kalken.
*Mos en algengroei.
*Energieverspilling door betere isolatie.

Als uw metsel- en voegwerk in goede conditie is kan dit tot maar liefst 25% beter de warmte binnen houden. Een droge gevel en spouw heeft een hogere isolatie waarde dan een gevel die continu vochtig blijft.

Impregneren is geen oplossing bij vochtproblemen zolang de oorzaak van de problemen niet duidelijk te wijten is aan vochtdoorslag door de muur. Denk aan optrekkend vocht of een lekkage. Ook als het voegwerk in slechte staat is of als er haarscheurtjes zijn, is impregneren minder zinvol (haarscheurtjes worden meestal niet overbrugd door het impregneermiddel).

Het impregneermiddel kan worden aangebracht op 4 manieren:
Nevelen of vloeien voor het aanbrengen van impregneervloeistof.
Met de kwast, met de roller voor het aanbrengen van impregneerpasta.

Wij gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke impregneermiddelen welke toepasbaar zijn op bestaand en nieuwe metselwerk van baksteen, kalkzandsteen of beton.

Alsemgeest Gevelwerken