Gevelverankering

Gevelverankering

Gevels kunnen loslaten om verschillende redenen. Aan de kust staat er altijd meer wind, deze wind heeft zeker dit bij de kust een hoger zoutgehalte. Uit inspecties van het VROM blijkt dat vele gevels onveilig zijn. Onjuiste plaatsing van ankers bij de bouw of corrosie van spouwankers en betonrot zijn onder andere veroorzakers van deze problemen.

Een gevel is altijd verankerd aan de achterliggende constructie, dit kan een muur zijn, maar ook een frame van beton of staal (vaak bij flats). Als de ankers niet meer in optimale conditie zijn of als er bij de bouw te weinig ankers zijn geplaatst, is het zaak de gevelverankering opnieuw te realiseren om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Wij werken op het gebied van gevelverankeringen uitsluitend met Thor Helical.

Wij zijn een erkend applicateur van Thor Helical verankeringsystemen en appliceren het totale assortiment van Thor Helical. Tevens kunnen wij indien gewenst een gevelrapportage alsmede –keuring laten uitvoeren door een onafhankelijk adviesburo. In deze rapportage wordt de status van de gevel gecontroleerd op bijvoorbeeld het aantal aanwezige spouwmuurverankeringen en een advies gegeven hoe dit te verbeteren zodat uw gevel de komende jaren weer in goede technische staat verkeerd.

Om de reparatie compleet te maken, worden voorgeboorde gaten afgewerkt met speciale restauratiemortels op kleur. Na afronding van de werkzaamheden is er visueel nauwelijks verschil te zien.

Alsemgeest Gevelwerken