Gevelreiniging

Gevelreiniging

Onder gevelreiniging verstaan wij het verwijderen van vervuiling van gevels. Hierbij kan het gaan om organische vervuiling zoals groene, witte of zwarte aanslag. Het kan ook gaan om graffiti of gevelverf. Deze vervuiling kan worden verwijderd door toepassing van de juiste technieken. Het reinigen van gevels is een specialisme waarbij u het risico loopt dat uw gevel onherstelbaar wordt beschadigd. Bij Alsemgeest Gevelwerken hoeft u zich daarover geen zorg te maken. Jarenlange ervaring aangevuld met uitgebreide kennis over apparatuur en ondergronden zorgen ervoor dat wij uw gevel er weer als nieuw laten uitzien.

Er bestaan 3 basistechnieken voor het reinigen van uw gevel: stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Wat voor gevelreiniging het beste is hangt af van uw type gevel, en de aard van de vervuiling.

Stoomcleanen

Bij de gevelreiniging met stoom wordt er water verhit tot 150 graden om vervolgens onder grote druk tegen de vervuilde gevel te spuiten. Met deze gevelreiniging wordt lichte vervuiling zoals mos of klimop goed verwijderd van uw wand. Door de combinatie van druk en warmte laat lichte vervuiling los. Vervolgens spoelen we het opgeloste vuil weg.

Chemisch Reinigen

Bij het chemisch reinigen van de gevel wordt er een chemisch reinigingsmiddel op de wand aangebracht. Dit middel doet het vuil oplossen. Vervolgens wordt dit samen met het vuil er af gespoeld door water. Deze gevelreiniging wordt ingezet bij matige vervuiling zoals verfresten en lichte roet aanslag.

Stralen

Dit is de meest agressieve vorm van gevelreiniging. Hier wordt water met straalmiddel (olivine zand) gemengd en vervolgens onder de juiste druk tegen de gevel aan gespoten. Gevel stralen wordt ingezet bij zware vervuiling als graffiti of heftige roetaanslag.

Na reiniging is het altijd aan te bevelen om de gereinigde wand te impregneren!

Alsemgeest Gevelwerken